Gasfyr test – Vi guider dig til det bedste valg af gasfyr

0

Vi revurderer vores forsikringsforhold en gang imellem, og måske skifter vi bank, fordi den gamle er blevet for dyr eller udviser mangel på god service. Vi skifter måske til en mindre tv-pakke, fordi 600 kr. om måneden (eksklusiv den licens, der stadig opkræves nogle år endnu) er i overkanten af, hvad budgettet kan klare? Eller hvad samvittigheden kan klare, når det gælder indtagelse af underholdning fra ”tossekassen”.

Går du, som så mange andre, og skeler til, om din varmeregning bliver stor eller gigantisk – eller beder du til de højere magter om, at TV2-Vejret dog bare vil sende nogle bedre og mildere vejrudsigter, så er du ganske givet i målgruppen for den test, vi her har valgt at bringe.

For måske er du en af dem, der kan spare penge på at anskaffe dig et gasfyr? Ikke nødvendigvis fra dag et, da der er en investeringsudgift, som skal hentes hjem over tid. Men med muligheden for tilskud fra dit energiselskab og en årlig besparelse på varmeregningen kan det være, at regnestykket alligevel ser helt fornuftigt ud?

Bedst i test

Baxi BBS EVO 15 H

  • 130 liters varmvandbeholder
Bedst til prisen

Bosch Condens 5000 WT ZWSB

  • Energimærke A
Billig og god

Vaillant ecoTEC pro VC 236/5-3 gaskedel

  • 4 års garanti

Hvilket gasfyr skal jeg vælge?

Kort fortalt er der tre ting, du skal sikre dig, inden du vælger at investere i et gasfyr.

  • Gasfyret skal være kondenserende – ellers er det ikke lovligt ifølge bygningsreglementet. Kondenserende gasfyr trækker varmen fra røggasserne ud og omdanner det til opvarmningsvarme.
  • Nyttevirkningen af fyret skal ligge mellem 96 og 104%. Det er ikke hver dag, man ser krav om at et produkt virker mere end 100%, men i dette tilfælde er det muligt, fordi varmen fra den opvarmede røg genbruges. Altså som et supplement til den almindelige varmeteknik – og derfor kan man komme over 100%.
  • For at få den størst mulige besparelse ved overgang til et gasfyr, skal du vælge et gasfyr med det bedst mulige energimærke. Fra vores hvidevarer og øvrige elektronik kender vi efterhånden betegnelserne A, B, C, D, E, F og G, hvor A er bedst. Energimærke A opdeles desuden på nogle produkter med et eller flere +’er, hvor A+++ som eksempel er bedre end A++. For at vælge det bedste gasfyr til din bolig bør du derfor gå efter en model med energimærke A.

→ Få et tilbud på et nyt gasfyr her

På internettet er der en tilbudstjeneste, der hjælper dig med at indhente tilbud på gasfyr, hvis du synes, at opgaven virker lidt uoverskuelig. Det kan medvirke til at give dig tryghed i håndteringen af de mange regler på området, men selvfølgelig også i forhold til en sammenligning af de økonomiske aspekter i en sådan investering.

Hvad koster et gasfyr?

Et nyt og billigt gasfyr koster typisk ca. 12-15.000 kr., og priserne stiger så til omkring 40.000 afhængigt af mærke, størrelse, funktionalitet osv. Vi har fundet tre eksempler på gasfyr / gaskedler i forskellige prisniveauer, som matcher et bredt udsnit af Danmarks boliger og deres familier i alle størrelser.


Vaillant ecoTEC pro VC 236/5-3 gaskedel

gasfyr test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
18.794 kr.

Dette Vaillant gasfyr er en væghængt kondenserende gaskedel, som kun vejer ca. 32 kg. De ydre mål er 72 x 44 x 34 cm og ecoTEC pro er dermed ikke særlig pladskrævende i din bolig.

Vaillant er et tysk kvalitetsprodukt, som har et flot og tidløst design helt i hvidt. Vaillant ecoTEC pro VC 236/5-3 er udstyret med et tydeligt blåt display og et intuitivt betjeningspanel.

LÆS OGSÅ:  Dampmoppe test – Hvilken er den bedste til dit behov? Vi guider dig til det optimale valg

Vaillant ecoTEC har energimærke A og på grund af kondenseringsteknikken opnås en nyttevirkning på 98%, hvilket ligger indenfor normkravene på området.

Der yder 4 års garanti på produktet fra Vaillant.

Set på tilbud hos vvs.dk til 16.844 kroner. En aktuel besparelse på ca. 15% (eller 2.947 kroner), da prisen normalt er 19.791 kroner.


Bosch Condens 5000 WT ZWSB

bedste gasfyr
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
26.209 kr.

Dette Bosch gasfyr har indbygget en varmtvandsbeholder på 50 liter. Bosch Condens 5000 vejer 78 kg, og de ydre mål er 89 x 60 x 49 cm, hvilket gør den noget større og tungere end modellen fra Vaillant.

Bosch Condens 5000 har en kapacitet, som rækker til en bolig eller mindre etageejendom på op til 400 kvm. Trods de relativt beskedne mål til så mange kvm. er der ikke fare for, at man løber tør for varmt vand, idet kapaciteten er 690 liter i timen. Så selv familier med flere teenagedøtre bør være dækket ind her.

Condens 5000 har energimærke A, og der ydes 4 års garanti på gasfyret.

Set på tilbud hos vvs.dk til 22.430 kr., hvilket er en besparelse på 3.925 kr. (15%) i forhold til normalprisen på 26.355 kr.


Baxi BBS EVO 15 H

gasfyr bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
27.038 kr.

Dette Baxi gasfyr er udstyret med en 130 liters varmvandbeholder, hvilket altså svarer til opbevaring af 2½ gange så meget vand som i Bosch Condens 5000 ovenfor.

Baxi BBS EVO 15 H er som de to øvrige mærker produceret i Tyskland, men Baxi BBS EVO er i modsætning til sine to konkurrenter en gulvmodel. Altså er der her tale om et gasfyr i køleskabsstørrelse.

Baxi BBS EVO 15 H har energimærke A, og med sin rummelige varmtvandsbeholder er den velegnet til den store familie / den store villa.

Set på tilbud hos vvs.dk til 27.038 kr., hvilket er en besparelse på 4.731 kr. (15%) i forhold til normalprisen på 31.769 kr.


Nyttig viden

Et gasfyr kræver – nok ikke så overraskende – at der er naturgas i det område, hvor du bor. Er der naturgas i området, men som endnu ikke er blevet tilsluttet din bolig, skal dette således etableres, inden valg og køb af gasfyr.

Som tommelfingerregel siges det, at man ved overgang fra elvarme til naturgas kan spare ca. 60% på varmeregningen årligt. Ved overgang fra oliefyr til naturgas er besparelsen lidt mindre.

I en kalkulation af, om et gasfyr er en rentabel investering, skal eventuelt tilskud fra energiselskab samt udgifter til installation og eventuelt ekstra tilbehør naturligvis indregnes for at give et retvisende billede at beslutte sig ud fra, men vi prøver med et lille vejledende eksempel:

  • Udgiften til gasfyr, installation m.m. fratrukket tilskud fra energiselskab beløber sig samlet til 35.000 kr.
  • Med en årlig varmeudgift på 10.000 kr. og en (konservativ) forventet besparelse på 35%, kan der spares 3.500 kr. pr. år.
  • Den samlede investering i nyt gasfyr vil således være tjent hjem i løbet af 10 år (35.000 kr. / 3.500 kr.).

Vær opmærksom på besparelsen

Der kan også være fornuft i en udskiftning af gasfyr, altså ens nuværende varmekilde, hvis der er en mærkbar besparelse i varmeforbruget ved at gå fra et dårligt energimærke til et bedre.

Et gasfyr er støjsvagt. I praksis kan man sammenligne lydniveauet med en nyere opvaskemaskine, dvs. omkring 40-45 dB. For at sætte dette i relief er almindelig samtale mellem et par mennesker ca. 60 dB.

Den miljøbevidste forbruger vælger naturgas frem for andre typer af brændsel, da det er den reneste form af de fossile brændsler (som er olie, kul og naturgas). Det skønnes, at 25% af verdens energiforbrug i dag kommer fra naturgas. Og ikke mindre væsentligt, vi har ressourcer af naturgas i mindst 100 år frem i tiden.

LÆS OGSÅ:  Affugter test - Her finder du den bedste affugter

Og det er ikke gas!


Gasfyr bedst i test

Er du på udkig efter en ny varmekilde til dit hjem, eller er dit gamle oliefyr eller gasfyr stået af, og har du derfor brug for et nyt? Det kan være svært at finde det helt rigtige gasfyr, da der findes mange forskellige løsninger på markedet. Dog er et gasfyr en supergod og billig løsning til hjemmet og er blandt de mest moderne løsninger i nyere tid.

Derudover er et gasfyr langt bedre for miljøet end de oliefyr, som er at finde i mange ældre hjem, og ønsker du derfor at spare penge på opvarmningen, er et gasfyr den ideelle løsning for dig.

Gasfyr → Få 3 gratis tilbud og find den bedste løsning og pris

I denne artikel kan du læse mere om, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du kaster dig ud i købet af et nyt gasfyr, samt hvordan du vælger det helt rigtige.

Her kan du tilmed læse om, hvilke gasfyr der findes på markedet, og hvilke besparelser du kan gøre dig ved at udskifte dit nuværende gasfyr med en nyere model. Derudover kan du læse mere om, hvordan du hos 3byggetilbud.dk nemt og hurtigt kan finde et skræddersyet håndværkertilbud, så du kan gøre opsætningen af dit nye gasfyr så nemt og billigt som muligt.

Udskift dit nuværende gasfyr og spar mange penge

Er dit gasfyr ved af være 20-30 år gammelt? Så er det på tide med et nyt. Med et nyt gasfyr kan du nemlig ikke blot skåne miljøet markant, men også spare omkring 15-20% af gasforbruget. Du vil derfor hurtigt opdage, hvordan din varmeregning bliver mindre, så du dermed får flere penge på lommen til mere spændende projekter.

Hvor meget, du sparer på udskiftningen af gasfyret, afhænger naturligvis af dit nuværende gasfyrs stand. Er dit nuværende gasfyr gammelt og dermed ikke kondenseret, vil du hurtigt opleve, hvordan et nyt højteknologisk gasfyr vil udnytte gassen på bedste vis og dermed spare dig for gasspild og penge.

Hvis du derimod bor i et nyere hus, med et nyere gasfyr, vil besparelserne blive mindre – men også små besparelser kan spare dig for mange penge i det lange løb.

Hvilke typer af gasfyr findes der?

Selvom alle nyere gasfyr ligner hinanden, når det kommer til teknologi og funktion, er der alligevel en række betydelige forskellige på gasfyrene. Der findes nemlig overordnet to typer gasfyr – gasfyr med et åbent eller lukket forbrændingskammer.

Et lukket forbrændingskammer får luft fra et rør eller et dobbeltrør, hvor den friske luft trækkes ind af det ene rør, og røgen herefter ledes ud af det andet. Et åbent gasfyr får derimod luft til forbrændingen af gassen fra det rum, som fyret står i.

Dog er det typisk kun ældre gasfyr, som har et åbent forbrændingskammer, og i dag er det primært kun gasfyr med lukkede forbrændingskamre, som bliver produceret. Også derfor er det vigtigt, at du vælger et gasfyr med lukkede forbrændingskamre, da dette både er mere praktisk og samtidig bedre for miljøet.

Hvordan vælger du det helt rigtige gasfyr?

Det kan være svært at finde det helt rigtige gasfyr, som passer til familiens og hjemmets behov – men der er dog en række ting, som du kan gå efter, når du er på jagt efter hjemmets nye investering.

Først og fremmest er det værd at bemærke, at det eneste gasfyr, der er lovligt at installere, efter det gældende bygningsreglement, er et kondenserende gasfyr. Dette skyldes, at det kun er disse gasfyr, som udnytter gassen optimalt, så naturen slipper for spildgas, der kan skade vores miljø.

LÆS OGSÅ:  iRobot Roomba 880 - Test og anmeldelse

Gasfyr → Få 3 gratis tilbud

Hvis du skal investere i et splinternyt gasfyr, er det derfor også en god idé at gå efter det gasfyr, som bruger så lidt energi som muligt. Disse gasfyr er mærket med det såkaldt A-mærke, og du finder listen over de A-mærkede gasfyr på Dansk Gasteknisk Centers hjemmeside.

Inden du vælger gasfyr, er det ligeledes nødvendigt at overveje brugervenligheden. Du kan for eksempel se, om gasfyrets styring er nem og enkel at betjene, så du også selv har mulig for at betjene det. På denne måde er du klar til at betjene gasfyret, hvis der skulle opstå komplikationer, og du er dermed mere uafhængig af hjælp udefra.

Selvom det er svært at anbefale enkelte gasfyr, er der blandt nettets forskellige test af gasfyr et mærke, som går igen – nemlig Bosch.

Bosch er anerkendte for deres energieffektive gasfyr, som skaber de bedste forudsætninger for både økonomien og miljøet. Med et gasfyr fra Bosch går du derfor aldrig galt i byen, og du får samtidig et moderne og højteknologisk gasfyr, som kan spare dig for mange udgifter. Derudover er Boschs gasfyr kendte for deres holdbarhed, så du kan få glæde af gasfyret mange år fremover.

Gør det nemt for dig selv med tilbud fra 3byggetilbud.dk

Har du besluttet dig for, hvilket gasfyr som passer til dit hjem, og skal du derfor finde en dygtig og kvalificeret håndværker, som kan hjælpe dig med installationen? Eller er du stadig i tvivl om, hvilket gasfyr der passer til hjemmets behov, og har du derfor brug for professionel vejledning?

Så findes der en løsning, som kan gøre hele processen både nem og hurtig for dig. Hos 3byggetilbud.dk, kan du i løbet af kort tid få et godt og uforpligtende tilbud på installation af dit nye gasfyr, og i denne forbindelse få råd og vejledning fra en kvalificeret håndværker.

Processen er nem, og alt, hvad du skal gøre, er at skrive og indsende din opgave med en kort beskrivelse af bygge- eller renoveringsprojektet.

Herefter behandler de din opgave, og du vil inden for kort tid blive ringet op af en medarbejder, så I sammen kan gennemgå detaljerne. På baggrund af dette vil du modtage 3 kvalificerede håndværkertilbud, hvoriblandt du kan vælge, om du ønsker hjælp fra en håndværker blandt tilbuddene, eller om du derimod ønsker at takke nej.

Hvis du vælger at takke ja, igangsættes arbejdet hurtigst muligt, så du inden for kort tid kan nyde udbyttet af dit nye, højteknologiske varmefyr og dermed spare mange penge på din varmeregning.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.