Topbetjent vaskemaskine test – De bedste topbetjente vaskemaskiner lige nu

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne topbetjent vaskemaskine test har vi samlet nogle af de bedste topbetjente vaskemaskiner på markedet. Det er blandet andet blevet vurderet ud fra eksterne eksperttests samt ud fra gode brugeranmeldelser.

Vaskemaskinerne er blevet udvalgt ud fra forskellige priser, kvalifikationer og funktioner, hvilket gør det muligt at finde en topbetjent vaskemaskine til lige præcis dig og dine behov. Vi gennemgår nogle af de bedste topbetjente vaskemaskiner, og guider dig til hvilken, du skal vælge.

Først får du nedenfor et hurtigt overblik over de forskellige maskiner, vi har fundet frem til gennem vores research:

ForhandlerModelKapacitetEnergiklasseCentrifugeringPris
AEG L6TDN641G6 kgA+++1.400 / min.2.899,-
WHIRLPOOL TDLR 602306 kgA+++1.200 / min.4.495,-
BAUKNECHT WMT STYLE 722 ZEN7 kgA+++1.200 / min.6.799,-
WHIRLPOOL AWE61006 kgA++1.000 / min.1.888,-

AEG L6TDN641G – Topbetjent vaskemaskine med topkarakterer

bedste topbetjent vaskemaskine→ Set hos Whiteaway.com til 2.899 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 2.939 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 3.339 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 3.499 kr.

AEG L6TDN641G har fået topkarakterer fra forbrugerrådet Tænk, og det som eksperterne især krediterede den for, var den gode centrifugeringsevne. Og med god grund – denne topbetjente vaskemaskine kan nemlig centrifugere med 1400 omdrejninger i minuttet, hvilket er det højeste op denne liste af udvalgte vaskemaskiner.

Denne topbetjente vaskemaskine har også hjul, hvilket gør at den er meget let af flytte rundt på. Vaskemaskinen ligger i denne billige ende af prisskalaen, og er den næst billigste på i denne topbetjent vaskemaskine test.

En skånsom Protex-tromle og timer-funktion

AEG L6TDN641G har en Protex-tromle, der er meget skånede for dit tøj, også selvom den står på sit maksimale og centrifugerer. På den måde er du sikker på, at de tøj ikke bliver for hurtigt slidt eller beskadiget efter et par vaske.

Tromlen på denne topbetjente vaskemaskine, har et specielt mønster, der gør, at tøjet bevæger sig mere frit end på andre normale tromler. I øvrigt har den kun et støjniveau, der ligger på 56 dB ved vask, og 79 dB ved centrifugering.

Den er altså ikke komplet lydløs, men det er ikke meget den larmer. En normal samtale ligger på 60 dB og 80 dB svarer til en travl gade.

Derudover her denne topbetjente vaskemaskine også en timer-funktion, hvor du kan indstille vasken til at starte på det tid, du ønsker. Det vil sige, at du kan indstille maskinen til at starte en vask, når du er ude af huset, og så er det klart til at blive tørret, når du kommer hjem igen. På den måde slipper du også for tøj, der kan få en ubehagelig lugt, fordi de har ligget for længe i vaskemaskinen.

Mange forskellige programmer og ProSense teknologi

Du får næsten ikke en vaskemaskine, hvor er der ikke er mange programmer – og AEG L6TDN641G er ikke en undtagelse. Denne topbetjente vaskemaskine har naturligvis de normal programmer, men udover dette har den også specialprogrammer som stryglet, bomuld, uld, tæpper med mere. Foruden dette findes alle de almindelige programmer i en ECO-udgave, der giver dig en mere energieffektiv vask.

AEG L6TDN641G kommer også en med såkaldt ProSense-teknologi, der sørger for at veje dit vasketøj, og derefter justere vasketiden. Tromlen kan indeholde seks kilo tøj, men hvis du vasker mindre, vil maskinen automatisk nedjustere vasketiden.

Nem og brugervenlig betjening

AEG L6TDN641G topbetjente vaskemaskine har et LCD-display, og er meget nem at betjene. På displayet kan du finde alle vaskeprogrammerne, og alle de forskellige funktioner, som vaskemaskinen indeholder – blandt andet SoftPlus-funktionen, der nænsom fordeler alt skyllemidlet på dit vasketøj.


WHIRLPOOL TDLR 60230 – Whirlpool topbetjent vaskemaskine bedst i test

bedst i test topbetjent vaskemaskine→ Set hos Whiteaway.com til 4.495 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.499 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 4.899 kr.

WHIRLPOOL TDLR 60230 er en af de topbetjente vaskemaskiner, der har fået rigtig gode brugeranmeldelser, og som er rigtig populær blandt brugere.

Denne model har mange fede funktioner og indstillinger, og har i alt 12 forskellige vaskeprogrammer – hvis man ser bort fra de standardprogrammer som vaskemaskinen også har. Nogle af maskinens programmer er blandet business, økologisk, jeans, sport og en lynvask.

WHIRLPOOL TDLR 60230 ligger i den midterste prisklasse af de udvalgte vaskemaskiner på denne liste. Desuden er denne topbetjente vaskemaskine, den der er ’bedst i test’ på vores liste.

God centrifugeringsevne

Denne topbetjente vaskemaskine har en god centrifugeringsevne – dog ikke lige så god som AEG L6TDN641G på denne liste. Alligevel formår WHIRLPOOL TDLR 60230 at centrifugere tøjet så godt, at det næsten er halvt tørt, når det kommer ud.

Selvom maskinen ’kun’ har 1200 omdrejninger i minuttet, når den centrifugerer, er dens centrifugeringsevne A, hvilket er den bedste på markedet blandt topbetjente vaskemaskiner. Selve tromlen kan desuden rumme i alt seks kilo, så den er beregnet til at kunne tage forholdsvis store vaske.

Under centrifugeringen har den et lydniveau, der ligger på 72 dB, og dette svarer til gadestøj i et boligkvarter. Når den vasker, ligger støjniveauet helt nede på 51 dB, der svarer til en dæmpet samtale.

Meget brugervenlig topbetjent vaskemaskine

Denne topbetjente vaskemaskine er meget brugervenlig, og har et tydeligt og klart design, der informerer brugeren undervejs. På toppen af maskinen er der informationer, knapper og ikoner, der er letlæselige og let forståelige, så du er aldrig i tvivl om hvilket program du har valgt eller hvor lang tid, der er tilbage før vasken er slut.

En smart indstilling ved WHIRLPOOL TDLR 60230 er i øvrigt, at du kan udskyde starten på din vask, så vasketøjet først starter, når du vil have det. Sætter du for eksempel en vask over om morgenen inden arbejde, kan indstille den til at starte halvanden time før, du får fri. På den måde slipper du for, at der i flere timer ligger vådt vasketøj i vaskemaskinen.

6th Sense Colour-teknologi

Som den eneste topbetjente vaskemaskine på denne liste, har WHIRLPOOL TDLR 60230 en teknologi, der tillader, at i stedet for at du sortere tøj efter tekstil og stoftype, kan du sortere tøjet efter farve – uanset materiale. Dette program er smart, når du skal vaske tøj, der er i flere farvekombinationer.

Ydermere hjælper denne nye teknologi til at bevare tøjets oprindelige farve samtidigt med at funktionen reducerer energiforbruget og optimerer dit vaskeresultat.


BAUKNECHT WMT STYLE 722 ZEN – Den mest luksuriøse topbetjente vaskemaskine

billig topbetjent vaskemaskine→ Set hos Skousen.dk til 6.799 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 6.799 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 6.799 kr.

BAUKNECHT WMT STYLE 722 ZEN er den dyreste topbetjente vaskemaskine på vores liste, og den har fået gode karakterer fra forbrugerrådet Tænk.

Maskinen er den med den højeste kapacitet på vores liste – den ligger nemlig på hele syv kilo, hvorimod de andre ligger på seks kilo. Denne model egner sig altså til en familie på en fire-fem-seks stykker.

En vaskemaskine med ZEN-teknologi

Som det også forekommer i navnet, så har denne vaskemaskine en ZEN-teknologi – og hvad betyder det? ZEN-teknologi er egentlig blot navnet på dens motorteknologi.

BAUKNECHT WMT STYLE 722 ZEN har nemlig en motor, der trækker på tromles aksel i stedet for at benytte remtræk, som langt de fleste andre vaskemaskiner gør.

Dette gør maskinen mere lydsvag, og den har faktisk kun et støjniveau, der svinger mellem 49 dB til 71 dB, der henholdsvis svarer til en dæmpet samtale og til larm fra gaden i et beboerområde.

Udover dette har vi igen at gøre med en klog vaskemaskine, der kan justere længden på sine programmer, alt efter hvor meget tøj du putter ind i tromlen. Fylder du nemlig ikke tromlen helt op, vil den gøre vaskeprogrammet kortere, end hvis tromlen var helt fuld. På den måde sparer du også på vandet.

Børnelås og mange forskellige vaskeprogrammer

Hvis du har mange små pilfingre i dit hjem, kunne denne vaskemaskine være ekstra interessant for dig. Den kommer nemlig med en børnelås, der sikrer, at de ikke kan åbne tromlen eller ændre et program.

BAUKNECHT WMT STYLE 722 ZEN kommer med mange programmer og har selvfølgelig alle standardprogrammerne. Derudover har den for eksempel programmer, der hedder start tøj, uld, baby, økobomuld med mere. Du er altså altid sikker på at finde et program, der passer til dit tøj med denne vaskemaskine.

Du er desuden sikret en optimal vask gang på gang, da den kommer med en funktion, der hedder CleverClean. Denne funktion blander vand og vaskemiddel, inden det kommer på tøjet i tromlen. Dette sparer også både vand og energi.


WHIRLPOOL AWE6100 – smal vaskemaskine topbetjent: billig topbetjent vaskemaskine

tobetjent vaskemaskine bedst til prisen→ Set hos Elgiganten.dk til 1.888 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.987 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.987 kr.

→ Set hos Lavprishvidevarer.dk til 2.387 kr.

Denne topbetjente vaskemaskine er den mest populære blandt forbrugerne, og det er også den billigste på vores liste.

Den er en god vaskemaskine for pengene, og selvom den måske ikke er fyldt med lige så mange smarte funktioner, som de ovenstående, så gør den, hvad den skal: vasker tøjet uden at bruge for meget energi.

Denne topbetjente vaskemaskine er den billigste på vores liste. Foruden dette er den også smal, og passer rigtig god til den studerende eller enlige. Der for er denne topbetjente vaskemaskine også med i vores topbetjent vaskemaskine test.

En topbetjent, smal model til den mindre lejlighed

WHIRLPOOL AWE6100 fylder ikke meget, og egner sig godt til den lille lejlighed eller den lille familie. Og selvom den er lille, kan den stadig vaske tøj på op til seks kilo ad gangen – dette svarer til en familie på 2-3 personer.

Denne topbetjente vaskemaskine har også det laveste antal omdrejninger i minuttet på denne liste, når den centrifugerer, da det kun ligger på 1000 per minut. På trods af dette er maskinens centrifugeringsevner stadig meget gode, og tøjet drypper ikke, når det kommer ud af tromlen.

Derudover skal man huske på, at det meste tøj ikke har godt af at blive centrifugeret for hårdt eller voldsomt, da det slider på tøjet.

Smarte funktioner

Selvom denne topbetjente vaskemaskine ikke har nær mange smarte funktioner som de andre topbetjente vaskemaskiner på listen, så har den en funktion, som eksperterne især har været glade for: nemlig udskudt-start-funktionen.

Denne funktion sørger for, at du kan udskyde programmets start til det tidspunkt, der passer dig. Skal du for eksempel på arbejde, kan du indstille programmet til at starte en time før du kommer hjem, så dit tøj er nyvasket, når du træder ind ad døren.


En vaskemaskines tøjkapacitet og størrelse af tromle afhænger af din husstand

Når du skal have en ny vaskemaskine, er det vigtigt, at du køber en, der passer til din husstand. Hvis du for eksempel bor alene, har du højst sandsynlig ikke brug for så stor kapacitet som en familie på fire. Alle behov er individuelle, men det er vigtigt at kigge efter maskinens størrelse.

For det første er det vigtigt, at vaskemaskinen kan være i dit hjem, og med topbetjente vaskemaskiner, skal du sørge for, at der ikke er noget, der står i vejen for at åbne det. Dog fylder de oftest mindre i bredden, og egner sig derfor godt til de mindre hjem og badeværelser.

Dog skal du være opmærksom på, at du nok ikke ville kunne have en topbetjent vaskemaskine til at stå ude i køkkenet – ikke uden at det ville blive super upraktisk i hvert fald.

Som sagt er der forskel på størrelsen af din husstand, og derfor skal du også kigge på vaskemaskinens tøjkapacitet samt størrelsen på tromlen. Jo større husstand eller behov, desto større kapacitet og tromle. Er man en stor familie anbefales det at finde en vaskemaskine med en kapacitet på 6-8 kilo, ellers kan du komme til at stå og vaske tøj hele tiden – og det vil man vel helst se sig fri for. De fleste vaskemaskiner kommer med en kapacitet på 5-10 kilo, og du kan regne med at et sæt tørt tøj vejer omkring et kilo.

Hvis du vælger at købe en vaskemaskine med høj kapacitet, skal du være opmærksom på at udnytte hele kapaciteten ellers er det spild af både vandforbrug og energiforbrug.

Det vil sige, at du heslt ikke må vaske med en halvfyldt tromle – du må dog heller ikke fylde den helt til randen. En god tommelfingerregel er, at der skal være nok luft i tromlen til, at der kan være en knyttet næve i toppen. Ellers risikerer du, at dit tøj ikke bliver vasket, skyllet eller centrifugeret ordentligt.

Et godt tip fra os, er helt at undgå de maskiner med alt for store tromler, medmindre det er til industrielt brug. Disse vaskemaskiner går nemlig oftere i stykker, end dem med mindre tromler, og det er alligevel også sjældent at en gennemsnitsfamilie har brug for en kæmpe vaskemaskine med en tøjkapacitet på ti kilo og en kæmpe tromle.

Sidst men ikke mindst skal du altid sørge for, at dine vaskemaskine står vandret, og at den står helt fast. Hvis ikke den står fast, kan du risikere skader på både bolig og vaskemaskine, når du centrifugerer.


Andre indlæg som måske kunne være interessante

Er det ikke en topbetjent vaskemaskine du skal bruge, så kan du læse vores vaskemaskine test, hvor vi guider til forskellige vaskemaskiner. Eller læs vores vaskemaskine med tørretumbler test, for den smarte kombiløsning.

Du kan ogs læse mere om nogle af de bedste tørretumblere i vores tørretumbler test.

Hvis du mangler nye hvidevarer til køkkenet kan du med fordel tage et kig på vores opvaskemaskine test eller integreret opvaskemaskine test. Eller du kan finde et nyt køleskab i vores køleskab test.

Efter en lang dag med huslige pligter, arbejde og andre gøremål er det vigtigt at få ladet batterierne ordentligt op. til en ny dag. Derfor er det en god ide at have en god seng. Læs mere i vores elevationssenge test, kontinentalseng test eller boxmadras test.

Du kan også finde en ny madras til din seng i vores topmadras test eller springmadras test.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🧐 Hvilken vaskemaskine er bedst i test?

Whirlpool TDLR 60230 og AEG L6TDN641G

🤔 Hvordan er vaskemaskinerne blevet testet?

De er alle blevet testet på centrifugeringsevne, vaskeevne og skylleevne. Derudover er de blevet vurderet på støjniveau, brugervenlighed og vand- og strømforbrug.

🤩 Hvilken energiklasse bør jeg vælge?

Du bør gå efter en vaskemaskine, der som et minimum ligger på A+. Skalaen går fra D til A+++, hvor A+++ er det bedste og mest energivenlig valg.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply